Montague Residence

Montague Residence

Completed 2001 – 3500 square feet
01

We worked in close collaboration with Jennifer Marshall, of Urban Arts Architecture, to fulfill her design and create the contemporary home the owners envisioned.

This vision of a home elegantly fitted into a rocky bank required 14 ft high concrete walls.

We will work with you or your designer to take advantage of your site’s views, natural light, cooling breezes, and shade areas.

The owners wanted the flow from the ceiling to the soffits to be as uninterrupted as possible. In consultation with them and Jennifer we decided to use made-to-order window panels that we installed against custom fir stops that we constructed on-site.

The finished floors throughout the home are polished concrete with radiant heating.

KEY FEATURES

The house was highlighted in The Globe and Mail October 2011 issue
vaulted ceiling
accordion doors to the deck
custom glass panels
suspended walkway
polished concrete floors with radiant heating
2-storey sandstone fireplace